JUNIORtennis.cz
Tenisová škola/Tennis academy/Tennischule

                               

Naše motto:"Jenom ten to dobře pinká, kdo to pinká od malinka!"


 

Hlavní stránka O nás Aktuality  Trenéři Program Ceník Foto Video TSM Archív Partneři Reference Kontakt

Mistrovství světa do 14 let  -  Prostějov 04/08/-08/08/2013 - skvělá Monika Kilnarová

Již popatnácté bylo pro Českou republiku ctí, hostit nejvýznamnější světovou akci, Mistrovství světa družstev do 14 let.Samozřejmě ani letos jsme u této významné akce nemohli chybět. V historii například startovali na této světové juniorské události současná esa světového tenisu  Rafael Nadal, Novak Djokovič a Tomáš Berdych. Přičemž letošní  šampionát byl z našeho pohledu o to zajímavější, že o světový primát bojovala za české barvy odchovankyně naší tenisové školy JUNIORTENNIS.cz Monika Kilnarová (trenér Ivo Bajgar). V historii šampionátu tomu bylo již potřetí, kdy byl náš odchovanec nominován do českého týmu na mistrovství světa. V roce 2003 reprezentoval ČR náš  Petr Michnev (zážitkem byl tehdy skvělý duel proti Kei Nishikorimu), v roce 2005 Michal Kozelský.

Monika odehrála v českých barvách senzační  turnaj, v základní skupině všechny své zápasy dvouhry vyhrála, rovněž zvládla náročný duel v semifinále proti Michaelle Gordon USA (6:3,3:6,7:6), videozáznam z tohoto utkání   ZDE. 

Jen škoda, že se proti USA obdobně nevytáhla Moničina spoluhráčka z týmu, Markéta Vondroušová. Vítězství nad Američankami by znamenalo reálnou šanci na titul mistryň světa. Nakonec však i bronzová medaile je vysoce ceněná. Monika tak uzavřela svůj letošní báječný medailový hattrick, medaile z mistrovství republiky (zlato), z mistrovství Evropy (bronz) i z mistrovství světa (bronz).   

Monika Kilnarová

 Tituly mistrů světa získali v Prostějově chlapci Ruska (obrovskou bojovností přehráli ve finále favorizovaný tým USA) a děvčata USA (souboj s našimi děvčaty byl předčasným finále).

                  

Markéta Vondroušová                                          Gianni Ross

A kteří hráči mne nejvíce zaujali, které možná můžeme za několik let pozorovat ve světovém tenisu? Z děvčat Catherine Bellis (USA), Markéta Vondroušová, Monika Kilnarová, z chlapců Gianni Ross (USA) a Artem Dubrivnyj (Rusko).

MS 08/08/2013

 

 

 

 

 


Copyright Ing. Mirek Skokan 2013. All rights reserved